Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Šest skrivnosti kuharskih mojstrov - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Šest skrivnosti kuharskih mojstrov Kuhinja

Deli:
Facebook
Twitter

Najenostavnejše rešitve so včasih najboljše. Predstavljamo nekaj zvijač izkušenih mojstrov, ki so nujne za prijetnejše življenje v kuhinji. Presenečeni boste nad enostavnostjo.

 

Kako odstraniti odlomljeno jajčno lupino?

Ubili ste jajce, po nesreči pa se vam je odlomil majhen košček jajčne lupine. Nikar je ne poskusite odstranite z žlico, lupine se boste najhitreje znebili, če boste prst pomočili v vodo. Jajčna lupina se bo brez težav ujela na prst.

Kako lahko zažgana posoda postane kot nova?

V zažgano posodo dajte limono, kis in malo detergenta za čiščenje posode. Vsebino zavrite in splaknite pod vodo. Posoda bo kot nova.

Kako zmehčati rjavi sladkor?

Če želite zmehčati rjav sladkor, mu dodajte rezino svežega kruha in dobro zaprite embalažo. V nekaj urah bo sladkor ponovno svež.

Kaj storiti, če ste juho preveč solili?

Če je juha preslana, dodajte narezan surov krompir. Ko je krompir skuhan, ga odstranite. Krompir nase veže sol.

Kaj storiti, če je juha preveč mastna?

Maščobo iz juhe odstranite tako, da dodate nekaj kock ledu. Maščoba se bo sprijela na kocke. Vendar pa jih morate odstraniti, še preden se stopijo.

Kaj storiti, če med kristalizira?

Kristaliziran med utekočinite v vodni kopeli, vendar morate paziti, da njegova temperatura ne preseže 40 stopinj Celzija.

Avtor: M. Ć.

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih