bolha.com MojeDelo.com

Sezonska hrana December

Deli:
Facebook
Twitter

December je tudi pravi čas za zeleno listnato zelenjavo in koreninice. Le krožnik zelenjave ni ravno navdihujoča jed, če pa dodate malo smetane in slanine, vam bo takoj bolje teknila. Enako lahko naredimo z rdečim zeljem. Za boljši okus ga dušimo v rdečem vinskem kisu z rdečo čebulo in brinovimi jagodami.

Zadnji mesec v letu redko mine brez puranove pojedine. Tradicionalni beli puran je svetle barve in lahkega okusa, medtem, ko je bronasti puran bolj temnejše barve in z okusom po divjačini.

Katera hrana je najbolj priljubljena decembra?

Sadje in oreščki: mandarina, jabolko, hruška, rabarbara, kostanj.

Zelenjava in zelišča: brstični ohrovt, zelje, korenje, gomoljna zelena, radič, endivija, jeruzalemska artičoka, kodrolistni ohrovt, por, čebula, pastinak, krompir, rdeče zelje, koleraba, repa, cvetača, buča, rdeča pesa.

Meso: puran, gos, ruševec, zajec, jerebica, fazan, divja raca, srnina.

Ribe in morski sadeži: polenovka, dagnje, ostriga, brancin, mol.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih