bolha.com MojeDelo.com
Zdravstveni vidiki sladoleda

Sladoled je zdrav!

Deli:
Facebook
Twitter

Sladoled je v resnici veliko bolj zdrav kot se govori! Vsebuje proteine, kalcij, železo, natrij in fosfor, ter kadar uporabljamo sveže sadje celo vitamine. Če ga pripravljamo sami, se lahko odpovemo vezivom, emulgatorjem, stabilizatorjem in umetnim barvilom.

Čeprav so že stari Grki uporabljali sladoled v medicinske namene, je kasneje veliko zdravnikov verjelo, da škoduje želodcu.

Sladoled res postrežemo pri ca. minus 4 stopinjah, vendar se že v ustih segreje nad 10 stopinj in do želodca že zdavnaj doseže 20 stopinj.

Po drugi strani pa vsebuje vsak sladoled velike količine sladil in maščob, ki skrbijo za veliko količino kalorij.

Ena kepica mlečnega sladoleda (ca. 50 g) vsebuje ca. 120 kalorij, lučka Magnum Classic ca. 300 kalorij, ledena lučka Twinni pa nasprotno manj kot 100 kalorij.

Najbolj bogate s kalorijami so čokoladne in oreščkaste sorte, z najmanj kalorijami pa sorbeti in sadni sladoledi.

Kot se govori, pa uživanje sladoleda v večjih količinah osrečuje in je čudovito sredstvo pri odpravljanju stresa.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih