bolha.com MojeDelo.com
Kako nam uspe narediti sladoled

Sladoledni nasveti in triki

Delati domači sladoled je super zadeva! Naši domišljiji lahko damo prosto pot in veliko eksperimentiramo. Poleg klasičnih sladoledov kot je vanilijev, lahko kdaj naredimo tudi koromačev ali začinjen parmezanov sladoled.

Uporabljati moramo le ohlajene sestavine, to olajša pripravo sladoleda in pospeši njegovo zamrznitev.

Primešani sadni koščki vedno popestrijo domači sladoled. Narezano sadje posujemo s sladkorjem in s tem preprečimo, da bi se v sladoledu tvorili preveliki ledeni kristali, ki bi jih pri uživanju občutili kot neprijetne hladne koščke.

Sladoled je še posebno kremen kadar mu dodamo navadno ali bolj mastno smetano (Crème fraîche). Ta sladoled bo sicer bolj bogat s kalorijami, vendar bo njegov okus intenzivnejši.

Za sladkanje vedno uporabimo fino mleti kristalni sladkor ali sladkor v prahu, ker se bolje raztopita. Lahko pa tudi poizkusimo različico z medom ali javorjevim sirupom.

Tudi z alkoholom lahko oplemenitimo marsikateri sladoled. Vendar moramo upoštevati, da se s tem podaljša čas zamrznitve, sladoled pa je bolj mehek.

Sladoled pripravljamo delno iz surovih sestavin (jajca!), zato je higiena na prvem mestu. Ko je sladoled enkrat zamrznjen se bakterije ne razmnožujejo več, venadar se tudi ne uničijo kot pri segrevanju na visoki temperaturi. Že odtaljeni sladoled tudi ne smemo ponovno zamrzniti.

Slodoleda ni potrebno vedno uživati kot sladico. Poizkusite začinjene različice! V poletnih dneh lahko serviramo losos na hrenovem sladoledu.

Če pripravljamo maso za sladoled en dan pred pripravo in jo hranimo v hladilniku, bo sladoled bolj kremast in ga bo tudi nekoliko več!

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih