- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za špinačno omako špinačo očistomo in ji odstranimo pelje. Nato v posodi zavremo vodo, posolimo in dodamo špinačo. Kuhamo 3 minute (če imamo mlado špinačo, kuhamo samo 1 minuto). Špinačo odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo. Nato jo nasekljamo.
V ponvi razpustimo maslo in dodamo moko, da zarumeni. Zalijemo z mlekom ali jušno osnovo. Pustimo vreti okoli 10 minut. Česen olupimo in nasekljamo ali stisnemo. Peteršilj nasekljamo. V ponev dodamo špinačo, česen in sol. Na koncu špinačni omaki dodamo še peteršilj.
Špinačno omako ponudimo s pire krompirjem ali s testeninami.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.