bolha.com MojeDelo.com

Spomladansko prebujenje v kuhinji s spomladanskimi recepti

Pomlad – letni čas, ki ga imamo še posebej radi. Vse začne cveteti in vse manj je meglenih, mračnih dni. Pisana spomladanska drevesa, šparglji, čemaž, regrat in sveža zelišča razveselijo naše brbončice in prinesejo svež veter v našo kuhinjo. Prav tako pisano, kot je na poljih in na vrtu, bo tudi na naših krožnikih.

Telo vse to sedaj tudi potrebuje. Tako se v spomladanskem času prebudi in našega »zimskega spanca«, čeprav je pomlad tudi čas, ko nekatere teži utrujenost. Telo se mora navaditi na nov čas in to je naporno. Sedaj telo potrebuje vso svežo spomladansko zelenjavo, kot je čemaž, česen, jagode, šparglji, regrad idr. Pomlad je tudi čas, ko postanemo bolj pozorni na nasprotni spol, zato si le privoščimo jagode in šparglje, ki delujeta kot afrodizijak.

Tako velja reči samo nekaj: mati narava prinese spomladi veliko zdravih, čudovito dišečih in okusnih sestavin, ki so dobre tako za telo kot za dušo. Spomladanski recepti so raznoliki, barvasti in okusni ter priprava in okušanje jedi prinese veliko veselja v naša življenja.