bolha.com MojeDelo.com
(Cyphomandra betacea)

Tamarilo - drevesni paradižnik

Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?

Pri nakupu tamarila velja, da mora sadež imeti hrustljavo neobarvano lupino, ki se pri pritisku rahlo vda. Če drevesni paradižnik še ni dovolj zrel ima zelo grenki okus. Ker tamarilo večinoma uporabljamo olupjen in surov, je zaželjeno, da je sadež zrel in ima močno sladek okus, ki rahlo spominja na volčje jabolko in kosmuljo. Tamarilo pripravljamo zelo podobno kot paradižnik. Zaradi grenkih snovi v olupku moramo sadež pred uživanjem oprati in olupiti. Olupljen tamarilo lahko po lastnem okusu uživamo surov, ga uporabimo kot okras na narezkih, vmešamo v sadne perutninske solate ali iz njih naredimo kompot in marmelado. Mesnate drevesne paradižnike lahko hranimo v hladilniku tudi do dveh tednov.

Avtor: Jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih