bolha.com MojeDelo.com

Testo za testenine Pripravite ga sami

Deli:
Facebook
Twitter

Testo za testenine (osnovni recept)

Sestavine:

200 g ostre pšenične moke (+ moka za delovno površino)

200 g  trdega pšeničnega zdroba iz pšenice durum

4 jajca

4 jedilne žlice oljčnega olja

4 jedilne žlice vode

1 čajna žlička soli

 

Priprava

Na delovno površino stresite moko, dodajte zdrob in naredite majhno vdolbinico. Ubijte jajca in jih dajte v vdolbinico ter skupaj z drugimi sestavinami gnetite, da dobite gladko, prožno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 1–2 uri pustite stati v hladilniku. Testo nato položite na pomokano površino, ga z valjarjem na tanko razvaljajte in razrežite na majhne kose poljubnih oblik. Če uporabljate strojček za testenine, testo razdelite na manjše dele in jih večkrat zaporedoma razvaljajte na želeno debelino. Iz testa nato naredite na primer tagliatelle.

Nasvet: narejene testenine takoj skuhajte ali pa jih porazdelite po papirju za peko in pustite sušiti čez noč. Namesto trdega zdroba lahko uporabite tudi običajno pšenično moko, vendar testenine potem ne bodo tako čvrste.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih