bolha.com MojeDelo.com

Tiramisu brez jajc

Shrani v kuharsko knjigo

Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava

Deli:
Facebook
Twitter

Število ogledov: 45670

Komentarji5

  • EleonoraXXX
    EleonoraXXX je komentiral/a 03.05.2014 ob 21:43 uri

    Ker sama v dolgoletni praksi izdelujem le Tiramisu po originalnem italianskem receptu, me moti kar nekaj navedenih podatkov pri opisu sestavin in priprave, ki zmedejo še poznavalce te izvirne italianske sladice, kaj šele nekoga, ki se s tem receptom srečuje prvič v življenju! Glede na to, da je v tem receptu brez uporabe jajc, se mi izredno malo zdi, da je kljub temu mascarpone-a + smetane še manj, kot v original receptu, ko je kreme že itak vedno premalo, pa tudi sladkorja v prahu je ponavadi v kremi najmanj 120 gr., kar pa je 6X toliko kot v tem receptu! Potem poimenovanje sestavin:- mascarpone v originalu (kremni sir je v slovenski kulinariki lahko večkaj!)- Savoiardi namesto biskvitni baby keksi, ki jih poznamo tudi v 3h različicah, 1 zavitek (10 keksov), kot piše, pa ne zadostuje niti za eno plast srednje velikega pladnja, pač pa bi bilo treba napisati vsaj količino v gr., 350 g. npr.! - Kava! malo? Koliko je to? A je to sam za 1 porcijo ali...? Za en pladenj Tiramisu-ja je potrebno najmanj 2 kafetieri expresso kave - 8 kavnih skodelic oz. 3/4 l. expresso kave, da je dovolj za pomakanje vsek Savoiardov v vsaj 2h plasteh!Pri nalaganju plasti se vedno kot prva plast na dno modela nanese plast kreme z mascarpone-jem, nato plast v kavo pomočenih Savoiardov in spet krema ter na koncu spet zadnja - zgornja plast krema!Alu-folije bolje, da ne dajemo v model, ker bi bilo to lahko katastrofalno pri nalaganju porcij na lopatico in pri pobiranju kreme z dna, bi se vse skupaj zatrgalo, zverižilo in pomešalo med kremo Tiramisuja na servirnem krožniku, kar pa nikakor nebi bilo okusno!Mazanje masla na podenj pladna je povsem nesmiselno, saj sladice ne bomo pekli v pečici, poleg tega pa je že sam Mascarpone izjemno masten in se v vsakem primeru oprijema dna posode!Dober tek vsem ljubiteljem Tiramisu-ja!

    Odgovori
  • EleonoraXXX
    EleonoraXXX je komentiral/a 03.05.2014 ob 22:00 uri

    Original italianski recept za Tiramisu:IngredientiDosi per: 6 persone6 uova500g di Mascarpone Santa Lucia150g di zucchero300g di biscotti Savoiardi¾ di l di caffè (circa 8 caffè)50g di liquore a piacerecacao amarosestavinePorcije: 6 oseb6 jajc500 g Mascarpone150g sladkorja300g shortbread piškoti Savoyards¾ litra kave (približno 8 kav)50 g likerja z okusomgrenki kakaoPriprava:Original italianski recept za pripravo Tiramisu-ja:V skledi zmešajte rumenjake s sladkorjem, dokler kremasto in penečimi nabrekne. Dodamo mascarpone Saint Lucia, liker in dobro premešamo.Nežno stepemo beljake v trd sneg. V široki stekleni skodeli premešamo expresso kavo in liker. Trdi sneg previdno in rahlo primešamo k ostali kremi z mascarpone-om. V srednje velikem pekaču razgrnemo plast kreme, na vrhu te pa oblikujemo plast Savoiardov, posamično pomočenih za hip v kavo z likerjem.Pokrijemo z drugo plastjo kreme in nato nadaljujemo s Savoiardi in s kremo izmenično do zaključka vrhnje plasti s kremo! Hladilniku za vsaj 4 ure. Tik pred serviranjem potresemo površino tiramisu s kakavovim prahom.http://www.galbani.it/ricette/tiramisu.html

    Odgovori
  • Alenka V.
    Alenka V. je komentiral/a 05.05.2014 ob 09:18 uri

    Pozdravljena EleonoraXXX, vsekakor to ni originalen recept za tiramisu. V uredništvo nam ga je poslala naša uporabnica, ki tiramisu pripravlja na svoj način. Se vam pa zahvaljujemo za vaše opombe, ki bodo morda pomagale drugim uporabnikom.Seveda najdete na naši strani tudi druge recepte za tiramisu, kot npr. http://jazkuham.si/tiramisu-recept-1907 ali pa http://jazkuham.si/tiramisu-recept-1376.Veseli bi bili pa tudi vašega recepta za tiramisu, ki ga lahko vnesete tu: http://jazkuham.si/recept-dodatiLep pozdrav iz uredništva!

    Odgovori
  • malanincy
    malanincy je komentiral/a 09.11.2014 ob 11:46 uri

    zanima me samo ali sladko smetano stepete najprej ali ni treba pa se skupaj zmeša z tekočo

    Odgovori
  • Blanka Kefer
    Blanka Kefer je komentiral/a 10.11.2014 ob 09:15 uri

    Sladko smetano stepete kar skupaj s sladkorjem in kremnim sirom! Lep pozdrav iz uredništva!

    Odgovori
Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah