bolha.com MojeDelo.com
Plast na plast polna užitka

Tiramisu

Znana sladica tiramisu (ali tirami su - italijansko za "dvigni/poberi me") sestoji iz plasti piškotov, maskarponeja, rumenjaka in beljaka. Pri klasični varianti se piškote napoji v hladni kavi, ki je pomešana z alkoholom kot je rum, marsali ali čisto po italijansko mandljev liker Amaretto. 

Da so videti sloji pri rezanju še vedno popolni, mora sladica stati na hladnem več ur.

Po želji se tiramisu pred postrežbo posipa s kakavom ali čokoladnim prahom.

Predvsem moramo paziti na kvaliteto jajc! Ker rumenjak uporabljamo surov, nevarnost salmonele nin nepomembna.

Ravno pri tiramisuju lahko pustite domišljiji prosto pot. Preizkusite nove različice, čisto po vaših željah.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih