- Čas priprave:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Mleko nalijte v kozico z debelim dnom, še boljša bo emajlirana, saj se nanjo mleko načeloma težje prime ali prismodi. Vaniljev strok razpolovite, mu izpraskajte sredico ter jo nato skupaj s strokom in mlekom zavrite. Dodajte sladkor, ščepec soli in riž. Med stalnim kuhanjem mešajte – na srednjem ognju naj se kuha približno pol ure – in po potrebi rižu dodajte še malo mleka.
Kuhan mlečni riž posujte z naribano čokolado ali mletim cimetom.
Posip za mlečni riž lahko pripravite tudi sami. V lonček belega sladkorja dajte izpraskan strok vanilje in ga v njem pustite nekaj tednov. Nato ga odstranite in primešajte po čajno žličko cimeta, pimenta, mletih klinčkov in malo mletega ingverja ter pustite še kakšen teden, da se sladkor prepoji z začimbami.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.