- Vrsta menija:
- Čas priprave:
- Regija:
- Lastnosti:
- Težavnost:
Če želite shraniti recept v vaši osebni kuharski knjigi, se morate registrirati. Facebook prijava
Za velikonočno ovčko iz baljakov za podlago spečemo krhko testo v modelčku za ovčko. Za zmes iz beljakov najprej previdno ločimo jajca, beljake začinimo s ščepcem soli in stepamo s srednjo hitrostjo. Takoj ko postane belo, postopoma dodamo sladkor in povečamo hitrost. Na pečeno in ohlajeno testo nanesemo beljakovo zmes. Zmes nadevamo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom.
Trebuh ovčke nabrizgamo z velikimi pikami.
Glavo, rep in nogi nanesemo z dolgimi loki. Nabrizgamo tudi ušesa.
Velikonočno ovčko pečemo 30 minut v predhodno ogreti pečici na 100°C. Čas peke je odvisen od debeline beljakove mase. Če smo jo nanesli na debelo, moramo dlje časa sušiti.
Oči lahko naredimo z rozinami ali sladkim pisalom.
V primeru, da nimamo časa za krhko testo, lahko za podlago za velikonočno ovčko uporabimo oblate oz. vaflje.
Priprava iz sestavin, ki jih imate v hladilniku
Enostavni in hitri recepti
Komentarji0
Za ta recept še ni komentarjev.