bolha.com MojeDelo.com

Vroča čokolada – čutni užitek

Deli:
Facebook
Twitter

Če želite sebe ali svoje goste razvajati s čim posebnim, je vroča čokolada zagotovo dobra ideja. Iz pripravljanja napitka si lahko ustvarite majhen ritual in pustite, da zaživi čokoladna kultura.

 

Vroča čokolada – tako nekoč kot tudi danes

Vroča čokolada ima že od vsega začetka priokus sladkega brezdelja in je bila zato odlična kulinarična spremljevalka čutnih pogovorov. Ob prelomu stoletja je pitje vroče čokolade postalo družaben dogodek, ob katerem so se ljudje srečevali v »čokoladnih salonih«. Veliko slavnih oseb si je skodelico vroče čokolade privoščilo že pri zajtrku. To jim je zbudilo duha in dalo moči za nov dan. Za ljudi pod stresom je pitje vroče čokolade čutno zadovoljstvo, pri katerem pride do izraza človeška čutnost in se ustvari sproščeno ozračje za različne pogovorne teme – od pogovorov o okusih čokolade do anekdot čokofilov.

 

Čokoladni ritual

1. Najprej zavrite mleko (0,1–0,2 l) in ga spenite.

2. Čokolado previdno potopite v kozarec. Počakajte 1–2 minuti, da se čokolada raztopi.

3. Vse skupaj dobro zmešajte.

4. Potem spet počakajte, da se arome optimalno razvijejo. Vonjanje je dovoljeno.

5. Še enkrat premešajte.

6. Napitek je končan.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih