Notice: Undefined property: stdClass::$id in /data/webroot/jazkuham/application/components/cmp_navigation.class.php on line 335
Z živili proti madežem - jazkuham.si
bolha.com MojeDelo.com

Z živili proti madežem Čistite naravno!

Deli:
Facebook
Twitter

Stran od kemije, bližje naravi. Zakaj ne bi posegli kar po živilih?

Nasveti za naravno čiščenje

Niso vedno pomembni le madeži namiznih prtov in prtičkov, madeži na tkanini oblačil ... Preberite nekaj nasvetov, kako z naravnimi sestavinimi vzdrževati čisto kuhinjo, oblačila, kihinjske in druge stanovanjske in oseben predmete ter oblačila.

Zamašene odtočne cevi: Prva pomoč pri odmaševanju na povsem naraven način je lahko voda, v kateri se je kuhal krompir. To zlijte neposredno v odtok. Previdni morate biti predvsem pri plastičnih ceveh, da jih ne poškodujete.

Vodni kamen v koritu in umivalniku: Hitro ga boste odstranili z limoninim sokom in kisom.

Gobica za umivanje posode: Gobica je idealno mesto za leglo bakterij, zato jomorate čim pogosteje umivati s koncentrirano slano vodo, jo izprati s čisto vodo ter jonato posušiti na zraku.

Cigarete: Na vrhu seznama najbolj neprijetnih vonjav je zagotovo poln pepelnik. Da ne bi nenehno vonjali smrdečega dima, lahko dno pepelnika potresete z natrijem ter tako zmanjšate neprijeten vonj.

Obloge s prižganih loncev: V loncu kuhajte mešanico iz sladkorja in sodavice ali vode s kisom in soli. Po tem boste umazanijo lažje odstranili. Lonce iz aluminija najlažje očistite tako, da v njih prekuhate jabolčno lupino.

Ostanki na pekaču: Najlažje jih očistite tako, če pekač čez noč postavite ven. Naslednje jutro bodo trdi ostanki mehki in jih boste lahko preprosto odstranili.

Kozarci mi madeži: Pogosto se zgodi, da na kozarcih, predvsem zaradi pomivalnih strojev, ostanejo madeži, ki ne izginejo tako preprosto. V tem primeru je kozarce dobro zdrgniti s soljo in madeži bodo izginili.

Vonj po peki rib: Vonj se trdovratno zadrži na priboru. Pomagalo bo, če boste pribor natrli z limonino lupino – noži in vilice bodo tako izgubili neprijeten vonj.

Sijaj čevljev: Naravna čistilna sredstva niso priljubljena le v kuhinji, če jih uporabljate pazljivo, lahko z njimi tudi čevljem povrnete sijaj. Lakirane čevlje, ki so izgubili lesk, zdrgnite s polovico čebule in jih nekaj časa polirajte.

Nakit: Zdrgnite ga s čebulo in ga pustite nekaj ur stati. Nato ga očistite z mehko krpo.

Okna: Svetila se bodo, če boste vodi za čiščenje dodali malo soli. Najbolje je, da pri čiščenju uporabite mehak in vlažen časopisni papir, nato pa okno zdrgnete še s suhim papirjem

Pohištvo: Če bi radi, da vaše pohištvo spet zasije, uporabite naravna sredstva. Mešanica iz treh žlic olja, treh žlic kisa in ene čajne žličke soli ustvari zelo učinkovito polituro za pohištvo. Pri temnem pohištvu je namesto kisa bolje uporabiti rdeče vino, saj se boste tako izognili morebitnemu obarvanju.

Avtor: Jazkuham.si

Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih