bolha.com MojeDelo.com
Najpomembnejši obrok dneva

Zajtrkovati kot kralj

Zajtrkujmo kot kralji, večerjajmo kot berači. Enostavna modrost, ki so jo poznale že naše babice. Vendar kako zajtrkujejo kralji?

Odgovor na to vprašanje je povezan predvsem z deželo v kateri postavimo to vprašanje. Zajtrk kitajskega kralja izgleda popolnoma drugače kot angleški toast in čaj kraljice v Angliji.

Na Kitajskem tradicionalno zajtrkujejo »congee« - krepko riževo jed, ki jo začinijo z mesom, ribo, jajci ali ingverjem. Glede na tradicionalno kitajsko medicino je topel obrok za zajtrk lažji za želodec kot hladen jogurt navsezgodaj.

Morda je to tudi razlog zakaj je v preteklosti tudi v Sloveniji postala topla malica zelo priljubljena. Pod toplo malico razumemo drugi dopoldanski obrok, pri katerem se že lahko postreže kakšen golaž z vrčkom piva. Le kateremu kralju to ne bi ugajalo...

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih