bolha.com MojeDelo.com
Različne oblike

Zanimivosti o medenjakih

Naše zgodnje spomine na preživljanje božiča povezujemo s kulinaričnimi užitki, med njimi pa se zagotovo nahajajo medenjaki.
Kupljeni ali narejeni doma - mehko pecivo iz medu, cimeta in številnih drugih začimb je nepogrešljiva sestavina adventnega časa.

Za popolne medenjake uporabimo začimbe in med
Klasične medenjake dobimo pri nas predvsem v času božiča v različnih oblikah. Čeprav imajo originalni medenjaki bolj krepko aromo in okus, naletimo največkrat na sladko različico tega začinjenega peciva. Med mu podari sladkost, številne začimbe kot je cimet, klinčki, janež, kardamom, koriander, ingwer ali muškat pa krepko aromo in okus. Po navadi pečemo medenjake zelo kratek čas in na zelo vroči temperaturi, pri tem pa namesto kvasa uporabimo jelenovo sol ali pepeliko.
Čokolada ali glazura iz sladkorja?
Obstaja veliko različnih receptov, saj ima skoraj vsaka regija svojega. Sami lahko uporabimo začimbe, ki jih imamo radi in pripravimo bolj suhe ali sočne medenjake - torej po lastnem okusu. Za popestritev lahko dodamo oreščke, sadje ali čokolado.
Zelo priljubljena so s sladkorno glazuro premazana lectova srca pa tudi Miklavži, hišice in druge figurice.

Avtor: jazkuham.si

Komentarji0

Še ni komentarjev.

Dodaj komentar
Išči Išči po kategorijah

Brskanje po kuharskih receptih