bolha.com MojeDelo.com
Najboljši recepti za zelenjavne jedi

Najboljši recepti za zelenjavne jedi

Zelenjava je zdrava in skrbi za spremembe na našem krožniku. Od artičok do bučk. Tu najdete nasvete, trike in vse o zelenjavi.

Nasveti in triki za zelenjavo

Kako pravilno shranjujemo in kuhamo zelenjavo ter ohranjamo njeno barvo? Nasveti in triki za zelenjavo

Kako zelenjava ohrani svojo barvo? Če zelenjavo na hitro prekuhamo v vreli vodi in jo takoj za tem damo pod mrzlo vodo, bo ohranila svojo lepo barvo. S tem postopkom - strokovno ga imenujemo blanširanje - ohranimo barvo pri vrstah zelene zelenjave kot so...

Več
Išči Išči po kategorijah

Zelenjava od A do Ž

  • Artičoke

    Artičoke

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri čiščenju artičok nastane veliko...

    Več
  • Avokado

    Avokado

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Na policah z zelenjavo oziroma bolje rečeno...

    Več
  • Blitva

    Blitva

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Blitva za razliko od večine druge zelenjave...

    Več
  • Brokoli

    Brokoli

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pionir ameriškega zelenjavnega vrta...

    Več
  • Buče

    Buče

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?Manj obstojne poletne bučke lahko jemo skupaj s...

    Več
  • Bučke

    Bučke

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?Če govorimo o vloženem sadju in zelenjavi,...

    Več
  • Cvetača

    Cvetača

    Na kaj moramo paziti pazljivi pri pripravi? Pri nakupu cvetače je tako kot pri...

    Več
  • Čebula

    Čebula

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripraviKo se v trgovini odločate, katera čebula bo...

    Več
  • Čemaž

    Čemaž

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Čemaž imenujemo tudi »divji...

    Več
  • Črni koren (gadnjak)

    Črni koren (gadnjak)

    Na kaj moramo biti pozorni pri kuhanju? Kljub dobrim lastnostim - dober vpliv na...

    Več
  • Drobnjak

    Drobnjak

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Po okusu drobnjak spominja na...

    Več
  • Fižol

    Fižol

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Glede na vrsto lahko fižol uživamo skupaj s...

    Več
  • Glavnata solata

    Glavnata solata

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Glavnata solata ni le zdrava in svežega...

    Več
  • Grah

    Grah

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri pripravi strokov graha in tudi samih...

    Več
  • Hren

    Hren

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Hren moramo olupiti preden začnemo z...

    Več
  • Jajčevci - melancani

    Jajčevci - melancani

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Jajčevci so zaradi svojega nevsiljivega...

    Več
  • Kapre

    Kapre

    Kapre se lepo skladajo z limonami in sardelami, zaradi posebnega močnega okusa pa manj...

    Več
  • Kitajsko zelje

    Kitajsko zelje

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri nakupu kitajskega zelja moramo biti...

    Več
  • Koleraba

    Koleraba

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Koleraba nas razveseli vsakič, ko jo...

    Več
  • Koromač

    Koromač

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri nakupu mora koromač imeti prijeten vonj...

    Več
  • Koruza

    Koruza

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Okus koruze, ki je zavita v folijo in...

    Več
  • Krompir

    Krompir

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Vedno kupujmo krompir v papirnati embalaži!...

    Več
  • Kumara

    Kumara

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Posegajmo po čvrstih in zelenih kumarah, ki...

    Več
  • Leča

    Leča

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Tako kot večino vrst fižola, tudi lečo...

    Več
  • Motovilec

    Motovilec

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Motovilec ima svež in aromatičen okus,...

    Več
  • Okra

    Okra

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Priprava nežnih strokov okre resnično ni...

    Več
  • Olive

    Olive

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Ker so zelene in črne olive pregrenke, da...

    Več
  • Paprika

    Paprika

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi?Glede na to kakšen okus želimo, moramo...

    Več
  • Paradižnik

    Paradižnik

    Na kaj moramo paziti pri kuhanju Že ko kupujemo paradižnik, moramo biti pozorni na...

    Več
  • Pastinak

    Pastinak

    Na kaj moramo biti pozorni pri kuhanju? Sezona pastinaka traja vse od novembra do...

    Več
  • Por

    Por

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pred uporabo por najprej temeljito operemo,...

    Več
  • Rabarbara

    Rabarbara

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Vseeno ali jo najdemo na policah s sadjem...

    Več
  • Rdeča pesa

    Rdeča pesa

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Kljub njenim mnogim prednostim, se večina...

    Več
  • Redkev

    Redkev

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Redkev je zelo enostavna zelenjava. Pri...

    Več
  • Redkvica

    Redkvica

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Redkvica je skoraj nepogrešljiva na...

    Več
  • Rukola

    Rukola

    Na kaj moramo paziti pri pripravi  Tako kot vsaka solata tudi rukola ob nakupu...

    Več
  • Solata ledenka

    Solata ledenka

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Ime ledenka se nanaša na visoko...

    Več
  • Stročji fižol

    Stročji fižol

    Na kaj moram biti pozoren pri pripravi? Sveži fižol prepoznamo po njegovi sočni...

    Več
  • Špinača

    Špinača

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi Svežo listnato špinačo moramo oprati,...

    Več
  • Tamarilo - drevesni paradižnik

    Tamarilo - drevesni paradižnik

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Pri nakupu tamarila velja, da mora sadež...

    Več
  • Zelena

    Zelena

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Kadar kupujemo belušno zeleno, ta ne...

    Več
  • Zelje

    Zelje

    Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi? Zimski čas je glavna sezona zelja. Če...

    Več