Meditacija za boljše počutjeMeditacija za boljše počutje

Že nekaj časa opažam, kako zelo sem nervozna. Najprej me to ni motilo, ker sem bila prepričana, da bo minilo. A žal ta občutek ni minil. Včasih je bil bolj izrazit, včasih pa manj. Nikakor se nisem mogla umiriti, moje telo je bilo nervozno. Ko sem se pogovarjala z ljudmi, so mi svetovali različno. Nekateri so mi rekli, naj grem po tablete, spet drugi naj telovadim ali tečem. Sama sem tako začela teči, pa sem kar hitro spoznala, da je moje telo tako postalo še utrujeno. Trenutno je to za moje telo bilo preveč, morala sem najti drugo rešitev in to je bila meditacija. 

Meditacija za boljše počutje

Če sedaj razmišljam nazaj, kako mi je na misel prišla meditacija, še sama ne vem. Mogoče tisti trenutek, ko sem spoznala, da potrebujem nekaj lahkega, kjer se ne bom preveč utrudila. Ker sama nisem vedela o meditaciji popolnoma nič, sem se odločila, da začnem počasi. Tako sem vsak dan posvetila le 5 minut, da sem se umirila. Dnevi so tekli in začela sem čutiti mir v telesu. To je to, sem si rekla. Končno nekaj pomaga. Hkrati pa sem tudi spoznala, da je očitno moje telo nervozno in da je skrajni čas, da temu posvetim več časa. Še dobro, da je meditacija pomagala, kajti drugače ne vem, kam bi me vse to pripeljalo. 

Danes meditiram vsak dan po pol ure. Moram priznati, da brez meditacije ne gre več. Enostavno mi je tako zelo všeč, da komaj čakam, da meditiram. Včasih zjutraj, včasih pa zvečer. Odvisno koliko imam časa. Lahko se zgodi, da meditiram tudi dvakrat na dan. Glavno je to, da sem našla način, da umirim svoje telo, brez tablet. Tega sem res vesela. Meditacija mi trenutno pomeni ogromno, ker vidim, kako zelo mi pomaga in kako dobro se po njej počutim. Si je pa potrebno vzeti čas. …

Preberi večPreberi več

Oblikovanje obrvi marsikateri ženski prinese samozavestOblikovanje obrvi marsikateri ženski prinese samozavest

Ko sem bila v srednji šoli, sem prvič ugotovila, da obstajajo oblikovanje obrvi. To sem opazila tako da sem opazovala seveda druge punce in čisto vse so imele neke posebne obrvi. V tistem obdobju mi je to bilo definitivno zelo smešno. Meni je bilo takrat več ali manj res vseeno za ličila in pa zato, da bi izgledala dobro. Sem pa definitivno opazila, da je bilo oblikovanje obrvi vsaj v moji srednji šoli res zelo popularno, saj si je to delala skoraj vsaka druga ženska.

Ko sem začela hoditi na faks, sem se tudi začela družiti s precej drugačno družbo, kot sem jo imela v srednji šoli. Družba, ki sem jo imela na faksu, je bila res podobna vsem puncam, ki sem jih poznala v srednji šoli. Na faksu so imele čisto vse punce, s katerimi sem se družila, ki so tudi imele oblikovane obrvi in seveda so prepričale tudi mene, da vsaj preizkusim to zadevo. Po pravici povedano, na začetku nisem bila ravno najbolj prepričana v to stvar. So me pa na koncu definitivno prepričale in sem to tudi preizkusila. Ko sem preizkusila oblikovanja obrvi, sem zelo hitro ugotovila, zakaj si punce to delajo. Dejstvo je, da gre za res zelo zanimiv proces in na koncu obrvi izgledajo res popolne. Bila sem presenečena, saj so tudi meni bile kar naenkrat moje obrvi res zelo všeč. Nisem si morala misliti, da bi mi lahko nekdo naredil tako dobro obrvi.

Oblikovanje obrvi marsikateri ženski prinese samozavest

Dejstvo pa je, da nisem ženska za takšne stvari in sem to preizkusila enkrat in nikoli več. Oblikovanje obrvi je definitivno za tiste ženske, ki so rade urejene in jim ni vseeno za to, kako izgledajo. Meni je bilo v tistem obdobju res zelo vseeno, sem pa vseeno preizkusila to zadevo, saj me zanimalo, zakaj je to ljudem tako všeč. Ko sem ugotovila vse, kar sem rabila. Vedeti sem še vseeno ostala ista kot prej.…

Preberi večPreberi več